Boest je sportclub

Je club scoort… met Nederlands!

Sporten in de vrije tijd is populair. Sportclubs trekken vaak een divers publiek. Ze zijn dus een afspiegeling van de maatschappij, dat is positief!

Boest! brengt de diversiteit aan talen op een positieve manier in beeld en ondersteunt clubs in daarmee om te gaan. Sportactiviteiten zijn ideaal om Nederlands te oefenen voor wie de taal leert. Daar biedt Boest! tips om het Nederlands een duidelijke plaats te geven zodat er leuke oefenkansen in de clubs zijn.

De diversiteit in de Vlaamse Rand evolueert. Hoe geef je als club op een positieve en stimulerende manier het Nederlands een plaats? Hoe behoud je je werking in het Nederlands? Hoe zorg je dat iedereen zich goed voelt in de club? En hoe krijg je ouders betrokken?

Met Boest! – onze sportclub scoort zoekt vzw ‘de Rand’ samen met een club naar antwoorden op die uitdagingen. Via een aanbod op maat zorgt een begeleider voor info en tips, werkt hij samen met de club een stappenplan uit en start je acties op: workshops, coaching, activiteiten voor leden, activiteiten voor ouders …